25.04.2022

Risotto med svampe

FRA BOGEN: "KRÆFT OG ERNÆRING - GENVIND STYRKE VED VÆGTTAB OG MANGLENDE APPETIT"

Denne risotto har en dejlig mild og behagelig smag. Samtidig er konsistensen blød og tyggevenlig.

Ingredienser

(2 portioner)

 

  • 2 spsk. pinjekerner
  • 4 spsk. olie
  • ½ lille løg
  • 1 fed hvidløg
  • 50 g. fennikel
  • 80 g. løse ris evt. risotto ris
  • 1 dl hvidvin
  • 1½ dl bouillon
  • 100 g. blandede svampe
  • 2 spsk. parmesanost
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Løg, hvidløg og fennikel renses og snittes fint
  • Pinjekernerne ristes i en varm tør gryde
  • Olie og grøntsager svitses med pinjekernerne
  • Risene tilsættes og steger med 1 minuts tid
  • Tilsæt hvidvin og rør godt rundt i gryden
  • Bouillon tilsættes lidt ad gangen, og der røres indimellem
  • Dette tager 15-20 minutter
  • Svampene rengøres i mens og ristes i lidt smør på en pande
  • Svampene blandes i risottoen sammen med parmesanost
  • Risottoen smages til med salt og peber.

Tips til opskriften

Der kan anvendes rejer, bacon eller lignende i stedet for svampe. Har du lyst til en dessert efter kan du fx prøve opskriften på citronfromage.

Næringsberegning pr. portion

Energi 2.400 kJ / 570 kcal
Protein 12 g.

Andre relevante artikler