Videoer

OVERLÆGE: DERFOR ER ERNÆRING VIGTIG

Når du er alvorlig syg, har du ekstra brug for kalorier og herunder også protein. Se overlæge Lone Duval fortælle om vigtigheden af fokus på ernæring i et forløb med kræftbehandling.

”JEG FÅR AT VIDE, AT JEG SKAL HOLDE MIN VÆGT, MEN…”

Først da Uffe forstod, hvorfor han ikke måtte tabe sig, fandt han motivationen til at holde vægten oppe. Hør Uffe og datteren Jennifer dele deres erfaringer med ernæring i et intenst kræftforløb.

FÅ DIÆTISTENS GODE RÅD OM ERNÆRING

Du har sikkert hørt, at du ikke må tabe dig under dit kræftforløb. Men hvilken hjælp kan du få, når appetitten mangler, og det er svært at spise? Hør Mette Theils bedste råd til dig, der er i behandling for en kræftsygdom.

FÅ SYGEPLEJERSKENS BEDSTE RÅD OM ERNÆRING

Hvorfor må du helst ikke tabe dig, når du er syg? Og hvorfor er det vigtigt at få nok kalorier og protein under kræftforløbet? Hør Astrid Mortensens bedste råd til dig, der er i behandling

Video med overlæge

Hvad er den rette ernæring for kræftramte?
”Et vægttab på 3-5 % kan have alvorlig betydning. Vejer du 70-80 kg, svarer det til 2-4 kg”.

 

Når du har kræft, kan der opstå mange spørgsmål – deriblandt spørgsmål til kost og ernæring under og efter kræftforløbet. Hvad er det vigtigste, du bør vide om ernæring? Og hvad kan du selv gøre, hvis du oplever vægttab? Få de bedste ernæringsråd fra overlæge og onkolog Andreas Carus i videoen her.

Video med diætist

Hører du ofte, at du skal forvente at tabe dig under dit kræftforløb?

”Bare fordi mange kræftramte taber sig under sit sygdoms- og behandlingsforløb, skal du ikke acceptere et vægttab”.

 

Når du har kræft, kan et vægttab have store komplikationer for dit sygdoms- og behandlingsforløb. Det er ikke godt at tabe sig, og det er derfor vigtigt, at du handler på enhver form for vægttab under dit kræftforløb. I videoen her forklarer ledende klinisk diætist Randi Tobberup hvorfor.

Video med patient

Ernæring efter operation – hvad gør du?
”Det var svært at koncentrere sig om, hvordan man skulle agere for at få den rigtige ernæring lige efter operationen”.

 

Steffen på 65 år er opereret for spiserørskræft. Noget tid efter sin operation kontaktede han Rigshospitalets diætister og spurgte om rådgivning og hjælp til sin ernæring. Hør her i videoen, hvordan Steffen arbejder på at komme op i vægt efter sin operation.