25.04.2022

Grøn ærtesuppe med peberrodscreme

FRA BOGEN: "KRÆFT OG ERNÆRING - GENVIND STYRKE VED VÆGTTAB OG MANGLENDE APPETIT"

En flot grøn suppe, som har en mild og rund smag. Peberrodscremen kan godt være lidt skarp i smagen, men passer rigtig godt til ærtesuppe.

Ingredienser

(2 portioner)

 

  • 1 fed hvidløg
  • ½ lille løg
  • 1 spsk. olie
  • 1  dl hvidvin
  • 2 dl bouillon
  • 2½ dl ærter (150 g.)
  • 1 dl piskefløde 38%
  • Salt og citronsaft

Sådan gør du

  • Hvidløg og løg hakkes
  • Løgene sauteres i en gryde med olie
  • Hvidvin og bouillon tilsættes og suppen koger i ca. 10 minutter
  • Kom ærterne i og lad suppen koge op
  • Tilsæt piskefløde og blend suppen
  • Smag til med salt, peber og citronsaft.

Tips til opskriften

Serveres med peberrodscreme. 2 spsk. creme fraiche 38 % og ¼ tsk. revet peberrod blandes og smages til med sukker og salt. Er suppe nemmere for dig at spise, så kan du også prøve opskriften på en cremet gulerodssuppe.

Næringsberegning pr. portion

Energi 1.740 kJ / 415 kcal
Protein 6 g