25.04.2022

Citronfromage

FRA BOGEN: "KRÆFT OG ERNÆRING - GENVIND STYRKE VED VÆGTTAB OG MANGLENDE APPETIT"

En frisk og let citronfromage, der både kan bruges som dessert og som et mellemmåltid.

Ingredienser

(2 portioner)

  • 2 blade husblas
  • 2 pasteuriserede æg
  • 2 spsk. sukker
  • ½ tsk. revet citronskal
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 dl piskefløde 38%

Sådan gør du

  • Læg husblas i blød i vand
  • Pisk æg og sukker luftig
  • Piskefløde 38% piskes til skum
  • Citronsaft og revet citronskal tilsættes æggemassen
  • Husblassen smeltes over vandbad eller i mikroovn
  • Den smeltede husblas tilsættes æggemassen under omrøring
  • Flødeskum vendes i fromagen
  • Den færdige fromage hældes i portionsskåle og sættes i køleskab 1-2 timer inden servering.

Tips til opskriften

Citron kan erstattes af appelsin som variation. Fromagen er fryseegnet. Du kan også finde opskriften på milkshake med appelsin her.

Næringsberegning pr. portion

Energi: 1.330 kJ / 315 kcal
Protein: 7 g