25.04.2022

Frisk pasta med røget laks og flødeost

FRA BOGEN: "KRÆFT OG ERNÆRING - GENVIND STYRKE VED VÆGTTAB OG MANGLENDE APPETIT"

Ingredienser

(2 portioner)

 

  • 50 g røget laks i skiver
  • ½ lille løg
  • ½ fed hvidløg
  • 2 spsk. olie
  • 75 g helbladet spinat
  • 50 g flødeost naturel
  • ½ dl piskefløde 38%
  • 125 g frisk pasta

Sådan gør du

  • Laksen skæres i tynde strimler og stilles til side
  • Løg og hvidløg renses og snittes fint
  • Svits løg og hvidløg i olien
  • Tilsæt spinat efter et par minutter og rør igen
  • Laksestrimlerne tilsættes sammen med piskefløde 38% og flødeost
  • Retten koger et par minutter
  • Imens koges pastaen som anvist på pakken
  • Pasta og lakse-spinatsaucen blandes sammen og serveres på en tallerken.

Tips til opskriften

Pasta og lakse-spinatsaucen kan også serveres hver for sig og suppleres med et stykke brød. Retten kan desuden drysses med revet parmesanost. Laksen kan erstattes af svampe eller skinke. Er du vild med svampe, kan du prøve opskriften på risotto med svampe, den har en mild og blød konsistens.

Næringsberegning pr. portion

Energi 1.850 kJ / 440 kcal
Protein 13 g.