25.04.2022

Pasta Carbonara

FRA BOGEN: "KRÆFT OG ERNÆRING - GENVIND STYRKE VED VÆGTTAB OG MANGLENDE APPETIT"

En lille energitæt ret, som skal tilberedes lige før den skal spises. Pasta Carbonara er cremet og nem at spise.

Ingredienser

(2 portioner)

 

  • 150 g rå pastapenne
  • 50 g bacontern
  • 1 dl piskefløde 38%
  • 1 æggeblomme
  • 2 spsk. revet parmesanost
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Kog pastaen efter anvisningen på pakken
  • Steg bacon på panden til den er passende stegt
  • Skru ned for blusset og tilsæt fløde
  • Når fløden koger slukkes for panden
  • Æggeblommen tilsættes under omrøring, når fløden ikke længere koger
  • Revet parmesan tilsættes, og der røres rundt
  • Retten smages til med salt og peber
  • Serveres straks
  1. Pisk mel og mælk sammen.
  2. Tilsæt æg, sukker, salt og bagepulver og pisk dejen jævn.
  3. Bag pandekagerne i fedtstof på en varm pande.
  4. Serveres med ahornsirup og smeltet smør.

Tips til opskriften

Rist nogle champignon i smør eller olie og tilsæt dem sammen med bacon. Bacon kan erstattes af skinke, kylling eller helt undlades. Vil du have flere opskrifter på pastaretter, så se opskriften på frisk pasta med laks og flødeost.

Næringsberegning pr. portion

Energi: 2.430 kJ / 580 kcal
Protein: 18 g.