25.04.2022

Pasta Carbonara

FRA BOGEN: "KRÆFT OG ERNÆRING - GENVIND STYRKE VED VÆGTTAB OG MANGLENDE APPETIT"

En lille energitæt ret, som skal tilberedes lige før den skal spises. Pastaretten er cremet og nem at spise.

Ingredienser

(2 portioner)

 

  • 150 g rå pastapenne
  • 50 g bacontern
  • 1 dl piskefløde 38%
  • 1 æggeblomme
  • 2 spsk. revet parmesanost
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Kog pastaen efter anvisningen på pakken
  • Steg bacon på panden til den er passende stegt
  • Skru ned for blusset og tilsæt fløde
  • Når fløden koger slukkes for panden
  • Æggeblommen tilsættes under omrøring, når fløden ikke længere koger
  • Revet parmesan tilsættes, og der røres rundt
  • Retten smages til med salt og peber
  • Serveres straks
  1. Pisk mel og mælk sammen.
  2. Tilsæt æg, sukker, salt og bagepulver og pisk dejen jævn.
  3. Bag pandekagerne i fedtstof på en varm pande.
  4. Serveres med ahornsirup og smeltet smør.

Tips til opskriften

Rist nogle champignon i smør eller olie og tilsæt dem sammen med bacon. Bacon kan erstattes af skinke, kylling eller helt undlades.

Næringsberegning pr. portion

Energi: 2.430 kJ / 580 kcal
Protein: 18 g.