25.04.2022

Gulerodssuppe med græskarkerner

FRA BOGEN: "KRÆFT OG ERNÆRING - GENVIND STYRKE VED VÆGTTAB OG MANGLENDE APPETIT"

Suppen har en ensartet og behagelig konsistens. Smagen vil de fleste synes om, hvilket gør gulerodssuppen velegnet, også til patienter med sarte slimhinder og påvirkede smagsløg.

Ingredienser

(2 portioner)

 

  • 2 mellemstore  gulerødder
  • 1 lille porre
  • 2 spsk. olie
  • 3 dl bouillon
  • 75 g flødeost naturel
  • salt og peber
  • ½ dl græskarkerner
  • 1 spsk. olie

Sådan gør du

  • Porre og gulerødder rengøres og skæres i mindre stykker
  • Grøntsagerne svitses i olie
  • Bouillon tilsættes og suppen koger  i ca. 15 minutter
  • Mens suppen koger ristes græskarkernerne let i olie på en pande
  • Suppen blendes og hældes tilbage  i gryden
  • Flødeosten tilsættes under  omrøring
  • Suppen smages til med salt og peber.

Tips til opskriften

Der kan serveres en skefuld creme fraiche 38 % til en gulerodssuppe sammen med de ristede græskarkerner. Er du glad for suppe? Så kan du også prøve opskriften en mild grøn ærtesuppe.

Næringsberegning pr. portion

Energi 1.900 kJ / 455 kcal
Protein 9 g