Ernæringsdrikke og ernæringscremer mod vægttab og underernæring ved kræft

Hvad er er ernæringsdrikke og ernæringscremer?

Ernæringsdrikke og ernæringscremer er drikke, der indeholder meget energi og protein samt særlige vitaminer og mineraler, som kroppen har brug for, når du er syg. Ernæringsdrikke og -cremer fås i flere varianter og med forskellig smag.

Hvorfor skal man have ernæringsdrikke og ernæringscremer?

Hvis du ikke kan spise nok via måltider og mellemmåltider, kan du supplere din kost med ernæringsdrikke, ernæringscremer eller andre ernæringstilskud. Det kan være en god idé at prøve nogle forskellige, så du finder en drik, der passer dig.

Hvornår skal man vælge ernæringsdrikke og ernæringscremer?

Skal du eksempelvis igennem en operation, vil din krop have brug for ekstra protein, og du kan vælge en ernæringsdrik med et ekstra højt proteinindhold.

Du kan også benytte tiden inden opstart af behandling og mellem behandlingerne til at få ekstra næring og energi ved at supplere din kost med ernæringsdrikke, så du forebygger vægttab så godt som muligt.

Har du kvalme, kan du med fordel vælge en syrlig/frisk ernæringsdrik eller -creme. Mens du er indlagt kan lægen, den kliniske diætist eller anden sundhedsperson hjælpe dig med at finde og vælge den rigtige ernæringsdrik eller andre ernæringsprodukter.

Ernæringsdrikke – med tilskud

Ernæringsdrikke og ernæringsprodukter kan du få udskrevet på en grøn recept, og dermed får du dækket 60% af udgiften.  Når du bliver udskrevet fra hospitalet eller er i ambulant behandling, kan du bede din sygeplejerske, kliniske diætist eller læge om en grøn recept på ernæringsdrikke mm.

Du kan aflevere recepten på apoteket eller få hjælp til bestilling via personalet på hospitalet.