Underernæring kan stoppe kræftbehandling

Vægttab og underernæring i et kræftforløb kan medføre flere bivirkninger, komplikationer og infektioner. Kræftpatienter taber ofte muskelmasse, og det kan påvirke kroppen og immunforsvaret så meget, at man må afbryde kræftbehandlingen.

”Underernæring kan i første omgang betyde, at patienten ikke kan få enten stråle- eller kemobehandling. Lægerne bliver simpelthen nødt til at udskyde behandlingen for at få vægten og funktionsniveauet op, hvilket kan være svært. Men det er et scenarie, vi ser jævnligt,” siger klinisk professor Henrik Højgaard Rasmussen, Klinisk Institut, Aalborg Universitetshospital.

Henrik Højgaard mener derfor, at man allerede fra første kontakt med sin praktiserende læge eller ved diagnosen på sygehuset bør få tilknyttet en diætist for også at forebygge vægttab i perioden, inden behandlingen igangsættes.

Læs hele artiklen her