Ernæring i kræftbehandling skal prioriteres – det kan redde liv

Der skal fagpersoner til for at hjælpe kræftpatienter med ernæringen, men alt for ofte overlades det til patienten selv. Lige nu er det nemlig op til den enkelte kræftafdeling at beslutte, hvordan ernæringen prioriteres. Derfor ønsker formanden for Kost & Ernæringsforbundet en fokuseret indsats:

”Mad er lige så vigtig som medicin – alting lukker ned uden næring, så hvis vi vil lykkes med vores arbejde, skal vi alle sammen være opmærksomme på, om den krop vi behandler, får de basale behov dækket. Det virker måske banalt. Men så længe ingen vil give de ernæringsprofessionelle ansvaret, så er vi alle ansvarlige, og det giver en ufokuseret indsats,” siger formanden for Kost & Ernæringsforbundet, Ghita Parry.

Omkring 30% af alle kræftpatienter oplever vægttab i forbindelse med deres sygdom. Med en ordentlig og fokuseret ernæringsindsats vil kræftpatienter opleve færre bivirkninger, flere kræfter, færre infektioner samt bedre overlevelse.

Læs hele artiklen her