Professor: Ernæring nedprioriteres – det kan være fatalt for kræftpatienter

Hvis man ikke sætter ind over for vægttab hos kræftpatienter, kan det have fatale følger. Ernæring bør prioriteres langt højere, og personalet skal have mere viden om emnet, så de straks kan opfange problemet og sætte gang i ernæringsbehandling. Sådan siger Professor Henrik Højgaard Rasmussen, der er leder af Center for Ernæring og Tarmsygdomme ved Aalborg Universitetshospital.

Ernæring er et meget nedprioriteret område, og der kan derfor gå flere uger fra en patient første gang henvender sig i sundhedssystemet til der opstartes et ernæringsforløb. Derfor kan patienten nå at blive så svækket, at man må afbryde fx stråle- eller kemobehandlingen.

Henrik Højgaard Rasmussen påpeger desuden, at der både skal mere fokus på at få defineret ansvarsområderne på tværs af faggrupper. Dernæst mener han, at ernæring også bør prioriteres langt højere på læge- og sygeplejerskeuddannelserne.

Læs hele artiklen her