Kræftpatienter bør få mere hjælp til kosten

Kræftbehandling tærer på kroppen, hvorfor det er vigtigt, at man får nok mad og er tilstrækkeligt ernæret før, under og efter behandlingen. En undersøgelse blandt kræftlæger viser til gengæld, at der ikke bliver fokuseret nok på ernæring, hvilket blandt andet skyldes for få ressourcer til kliniske diætister på hospitalerne.

Eftersom ernæring ikke er prioriteret højt nok i kræftbehandlingen, er det ifølge Kost & Ernæringsforbundets formand, Ghita Parry og klinisk diætist, Mie Lauwersen nødvendigt, at patienterne selv spørger efter hjælp for at undgå vægttab.

Løsninger, der passer patientens behov og præferencer, kan bidrage til at patienten får nok mad både på sygehuset og derhjemme. Den kliniske diætist kan i fællesskab med patienten finde frem til den mad, patienten gerne vil og kan spise.

Læs mere her