Sonja tabte sig 12 kilo

Efter en operation for kræft i bugspytkirtlen, tabte Sonja Skov sig 12 kilo. Efterfølgende fik hun konstateret sukkersyge. Hun var frustreret over at tabe så mange kilo, men fik med hjælp fra en klinisk diætist, stoppet vægttabet.

Mange kræftpatienter vil ligesom Sonja opleve at tabe sig under behandlingsforløbet, men desværre vil ikke alle opleve at få hjælp til at stoppe vægttabet.

Henrik Højgaard Rasmussen, overlæge ved Center for ernæring og tarmsygdomme ved Aalborg Universitets Hospital, forklarer, at vægttab for kræftpatienter betyder, at de har større risiko for at udvikle komplikationer til deres kræftsygdom. Det vil for eksempel sige, at de kan få længere indlæggelser, flere infektioner og nogle bliver måske nødt til at udskyde deres kræftbehandling som konsekvens.

Overlægen mener, at der er alt for lidt fokus på ernæring.

Læs mere her