Kosttilskud og sondeernæring kan mindske dødeligheden hos kræftpatienter

Studier viser, at dødeligheden hos kræftpatienter kan nedsættes med ca. 40 procent ved kosttilskud og/eller sondeernæring, det skriver Onkologisk Tidsskrift.

Speciallæge og formanden for Dansk Selskab for Klinisk Onkologi (DSKO), Lars Henrik Jensen, har flere gange selv oplevet at måtte udskyde en behandling, fordi patienten var underernæret. Han mener, at både han og hans kollegaer gerne vil gøre mere for at modvirke patienters vægttab.

Cirka 30 procent af kræftpatienter får et vægttab i forbindelse med deres sygdom. Og det har store konsekvenser, siger Lars Henrik Jensen, der også fortæller, at vægttab giver højere risiko for komplikationer til sygdommen, det forringer livskvaliteten og giver mindre mulighed for at gennemføre en kræftbehandling. Hermed vægttab og underernæring altså også dødeligheden.

Læs mere her