Små pandekager med ahornsirup

Af Mette Borre og Line Dam Bülow, Kliniske diætister

Pandekagerne har en blød og mild smag. De kan serveres til brunch som et mellemmåltid eller til dessert.

8-10 små pandekager

Ingredienser

  • 2 dl hvedemel
  • 2 dl sødmælk
  • 2 æg
  • 1 spsk. sukker
  • 1 knivspids salt
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 spsk. olie eller smør til stegning
  • 4 spsk. ahornsirup
  • 2 spsk. smør

Sådan gør du

  1. Pisk mel og mælk sammen.
  2. Tilsæt æg, sukker, salt og bagepulver og pisk dejen jævn
  3. Bag pandekagerne i fedtstof på en varm pande
  4. Serveres med ahornsirup og smeltet smør.

Tips til opskriften

Anret de små pandekager med lidt frisk frugt eller en skefuld vaniljeis (se opskrift Side 241). Pandekagerne er fryseegnet, så der kan sagtens laves ekstra portioner.

Næringsberegning pr. portion

(2 pandekager med sirup og smør)
Energi: 1.260 kJ / 300 kcal
Protein: 6 g.