Risotto med svampe

Af Mette Borre og Line Dam Bülow, Kliniske diætister

Denne risotto har en dejlig mild og behagelig smag. Samtidig er konsistensen blød og tyggevenlig.

2 portioner

Ingredienser

  • 2 spsk. pinjekerner
  • 4 spsk. olie
  • ½ lille løg
  • 1 fed hvidløg
  • 50 g. fennikel
  • 80 g. løse ris evt. risotto ris
  • 1 dl hvidvin
  • 1½ dl bouillon
  • 100 g. blandede svampe
  • 2 spsk. parmesanost
  • salt og peber

 

Sådan gør du

  1. Løg, hvidløg og fennikel renses og snittes fint
  2. Pinjekernerne ristes i en varm tør gryde
  3. Olie og grøntsager svitses med pinjekernerne
  4. Risene tilsættes og steger med 1 minuts tid
  5. Tilsæt hvidvin og rør godt rundt i gryden
  6. Bouillon tilsættes lidt ad gangen, og der røres indimellem
  7. Dette tager 15-20 minutter
  8. Svampene rengøres i mens og ristes i lidt smør på en pande
  9. Svampene blandes i risottoen sammen med parmesanost
  10. Risottoen smages til med salt og peber.

Tips til opskriften

Der kan anvendes rejer, bacon eller lignende i stedet for svampe.


Næringsberegning pr. portion

Energi 2.400 kJ / 570 kcal
Protein 12 g.