Ovnæggekage med kartoffel og tomat

Af Mette Borre og Line Dam Bülow, Kliniske diætister

En dejlig ovnæggekage, som er mild og velsmagende.

2 portioner

Ingredienser

  • 2 mellemstore kartofler (ca.150 g.)
  • 1 spsk. hvedemel
  • 1 tsk. salt
  • ½ dl sødmælk
  • 1 spsk. olie
  • 100 g hytteost
  • 3 æg
  • Smør eller olie til pensling
  • Tomat og purløg til pynt

Sådan gør du

  1. Kartoflerne skrælles, skæres i  mindre stykker og koges i ca.  10 minutter
  2. Hvedemel, salt, sødmælk og olie piskes sammen
  3. Hytteost og æg tilsættes
  4. Et ovnfast fad eller to portionsfade pensles med fedtstof
  5. Kartoflerne fordeles og æggemassen hældes over
  6. Æggekagen bages i varmluftovn ved 180 grader i ca. 25 minutter
  7. Æggekagen pyntes med tomat og purløg

Tips til opskriften

En rest af kartofler eller pasta fra dagen før kan bruges som fyld i æggekagen.
Grøntsager i små mængder kan også erstatte kartoflerne.

Næringsberegning pr. portion

Energi 1.530 kJ / 365 kcal
Protein 18 g.