Øllebrød med fløde

Af Mette Borre og Line Dam Bülow, Kliniske diætister

En lækker hjemmelavet øllebrød, som er nem at lave og som smager fantastisk. Det er en god idé at have ekstra portioner i fryseren.

2 portioner

Ingredienser

  • 2½ skive rugbrød (ca. 125 g)
  • 2 dl vand
  • 2 dl maltøl eller hvidtøl
  • 2 tsk. brun farin eller sukker
  • 1 dl piskefløde 38 % til servering

Sådan gør du

  1. Rugbrød sættes i blød i en gryde med vand i mindst 1 time, eventuelt natten over.
  2. Øl hældes i gryden og øllebrøden koges i ca. 10 minutter under omrøring.
  3. Farin/sukker tilsættes og øllebrøden koges yderligere et par minutter.
  4. Piskefløden serveres til eller piskes til skum inden servering.

Tips til opskriften

Øllebrød er fryseegnet. Fløden kan erstattes af sødmælk eller kaffefløde. Den nemme udgave af øllebrød kan laves af øllebrødspulver, serveret med piskefløde
38% som ovenfor.

Næringsberegning pr. portion

Energi 1.780 kJ / 425 kcal
Protein 5 g.