Gulerodssuppe med græskarkerner

Af Mette Borre og Line Dan Bülow, Kliniske diætister

Suppen har en ensartet og behagelig konsistens. Smagen vil de fleste synes om, hvilket gør suppen velegnet, også til patienter med sarte slimhinder og påvirkede smagsløg.

2 portioner

Ingredienser

  • 2 mellemstore  gulerødder
  • 1 lille porre
  • 2 spsk. olie
  • 3 dl bouillon
  • 75 g flødeost naturel
  • salt og peber
  • ½ dl græskarkerner
  • 1 spsk. olie

Sådan gør du

  1. Porre og gulerødder rengøres og skæres i mindre stykker
  2. Grøntsagerne svitses i olie
  3. Bouillon tilsættes og suppen koger  i ca. 15 minutter
  4. Mens suppen koger ristes græskarkernerne let i olie på en pande
  5. Suppen blendes og hældes tilbage  i gryden
  6. Flødeosten tilsættes under  omrøring
  7. Suppen smages til med salt og peber.

Tips til opskriften

Der kan serveres en skefuld creme fraiche 38 % til suppen sammen med de ristede græskarkerner.

Næringsberegning pr. portion

Energi 1.900 kJ / 455 kcal
Protein 9 g