Frisk pasta med røget laks og flødeost

Af Mette Borre og Line Dam Bülow, Kliniske diætister

Retter med frisk pasta er som regel hurtige at tilberede. Prøv denne middagsret, som kan laves på mindre end 20 minutter. En cremet og velsmagende pastaret, som passer perfekt til den småtspisende.

2 portioner

Ingredienser

  • 50 g røget laks i skiver
  • ½ lille løg
  • ½ fed hvidløg
  • 2 spsk. olie
  • 75 g helbladet spinat
  • 50 g flødeost naturel
  • ½ dl piskefløde 38%
  • 125 g frisk pasta

Sådan gør du

  1. Laksen skæres i tynde strimler og stilles til side
  2. Løg og hvidløg renses og snittes fint
  3. Svits løg og hvidløg i olien
  4. Tilsæt spinat efter et par minutter og rør igen
  5. Laksestrimlerne tilsættes sammen med piskefløde 38% og flødeost
  6. Retten koger et par minutter
  7. Imens koges pastaen som anvist på pakken
  8. Pasta og lakse-spinatsaucen blandes sammen og serveres på en tallerken.

Tips til opskriften

Pasta og lakse-spinatsaucen kan også serveres hver for sig og suppleres med et stykke brød. Retten kan desuden drysses med revet parmesanost. Laksen kan erstattes af svampe eller skinke.

Næringsberegning pr. portion
Energi 1.850 kJ / 440 kcal
Protein 13 g.