Citronfromage

Af Mette Borre og Line Dam Bülow, Kliniske diætister

En frisk og let citronfromage, der både kan bruges som dessert og som et mellemmåltid.

2 portioner

Ingredienser

  • 2 blade husblas
  • 2 pasteuriserede æg
  • 2 spsk. sukker
  • ½ tsk. revet citronskal
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 dl piskefløde 38%

Sådan gør du

  1. Læg husblas i blød i vand
  2. Pisk æg og sukker luftig
  3. Piskefløde 38% piskes til skum
  4. Citronsaft og revet citronskal tilsættes æggemassen
  5. Husblassen smeltes over vandbad eller i mikroovn
  6. Den smeltede husblas tilsættes æggemassen under omrøring
  7. Flødeskum vendes i fromagen
  8. Den færdige fromage hældes i portionsskåle og sættes i køleskab 1-2 timer inden servering.

Tips til opskriften

Citron kan erstattes af appelsin som variation. Fromagen er fryseegnet.

Næringsberegning pr. portion

Energi: 1.330 kJ / 315 kcal
Protein: 7 g