Hvad sker der i kroppen, når du har kræft?

Din krop består af millionvis af celler, som lever, vedligeholdes og fornyes gennem energi og næringsstoffer fra den kost, som du spiser.

Kroppens muskler og væv vedligeholdes af proteiner. Når du bliver syg, sker der en øget nedbrydning af kroppens proteiner. Dette forværres, hvis du ikke indtager den kost, som din krop har brug for. Det betyder, at bl.a. muskelvævet nedbrydes, og kroppens muskler i f.eks. ben, arme og hjertet svækkes. Muskelnedbrydningen har stor betydning for dit immunforsvar, der aftager i takt med, at sygdommen tærer på kroppen. Dette betyder, at din krops evne til at modstå og bekæmpe infektioner og sygdomme bliver dårligere.

Kræftceller har et højt stofskifte. Det betyder, at de har behov for meget energi og brændstof for at forny sig. Kræftcellerne vil altid tage/bruge den energi, de har brug for, så man kan sige, at de ”stjæler” af den energi, som kroppen skulle have brugt på noget andet/de sunde celler. Din krop har altså brug for mere energi via kosten for at opretholde sine funktioner til de raske celler, således at de ikke kommer i en mangeltilstand, og derved ikke fungerer, som de skal.

 

Behandlingen af min kræftsygdom og den manglende ernæring gjorde, at mit immunforsvar blev svækket, og jeg fik en alvorlig virus. Tidligere kræftpatient

shutterstock_kroppen