Hvad kan du gøre som pårørende?

Som pårørende til en kræftsyg er det vigtigt at være opmærksom på, at din nærmeste langt fra altid vil give udtryk for at være sulten eller føler behov for mad, når han/hun er syg. Du bør derfor opfordre din pårørende til at spise og aldrig tøve med at spørge din pårørendes læge eller behandler til råds, hvis du er usikker på, om din pårørende spiser tilstrækkeligt. Du kan hente hjælp og inspiration under Gode Råd.

Det er dog også vigtigt at lytte og forsøge at forstå, hvornår du skal hjælpe, og hvornår det bliver for meget. Mange bliver frustrerede over ikke at kunne spise nok, og de kan ligesom alle andre have brug for en pause af og til. Du skal også være opmærksom på, at almindelig sund kost ikke nødvendigvis er det, din nærmeste skal have, når han/hun er syg, måske tværtimod. Kontakt en læge, sygeplejerske, diætist, en patientforening eller andre, hvis du har behov for støtte og hjælp.

 

”Jeg var bekymret over min kones vægttab og følte mig magtesløs, da jeg ikke kunne hjælpe hende. Det var absolut den hårdeste periode i hele sygdomsforløbet”. Pårørende til kræftpatient

shutterstock_pårørende